ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΕΡΙ ΠΕΛΛΕΤ

 • Τι είναι το πέλλετ (wood pellet); Το πέλλετ ξύλου είναι στερεό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται σαν καύσιμο υλικό, έχει κυλινδρική μορφή και είναι ιδιαίτερα συμπαγές. Ανήκει στη κατηγορία των στερεών καυσίμων (βιοκάυσιμα) και παράγεται από προϊόντα επεξεργασίας ξύλου π.χ. πριονίδια. Το pellet έχει σαν χαρακτηριστικό την χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία (περίπου 10%) και έτσι κατά την καύσή του παρέχει πολύ υψηλή απόδοση.

  Η αναλογία μεταξύ των δύο προαναφερόμενων τύπων καυσίμου είναι: 1kg πετρελαίου = 2kg pellets.

  Διαβάστε περισσότερα....

 • Ας υποθέσουμε οτι για την θέρμανση του σπιτιού σας θα καταναλώνατε 1000 λτ πετρέλαιο , με το πέλλετ θα καταναλώσετε περίπου 2000 κιλά.

  Για να υπολογίσουμε τώρα το κόστος , υπολογίστε οτι αν αγοράζετε για παράδειγμα το πέλλετ 0,30€ το κιλό και με 1,00€ το λίτρο το πετρέλαιο τότε στα 1000 λίτρα πετρέλαιο δηλαδή θα πληρώνατε 1000 Ευρώ ενώ για αντίστοιχη θέρμανση με το πέλλετ μόλις 600 Ευρώ!!!.

  Κέρδος μεγαλύτερο απο 40% και σε περιπτώσεις επαγγελματίων που καίνε κίνησης το όφελος είναι +55%!Διαβάστε περισσότερα....

  Δείτε τα προϊόντα μας...
 • Η ποιότητα των πέλλετ ξύλου είναι αποφασιστικής σημασίας για την αποδοτική & απροβλημάτιστη λειτουργία ενός λέβητα ή σόμπας pellet.

  Ιδιαίτερα στην περίπτωση οικιακών καταναλωτών, είναι απαραίτητη η χρήση μόνο πιστοποιημένων ποιοτικά pellets, τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους.

  Σημαντικά κριτήρια ποιότητας, όπως είναι π.χ. η χαμηλή περιεκτικότητα σε τέφρα και σκόνη (θρύμματα), το υψηλό σημείο τήξεως τέφρας κ.λπ. είναι πρωταρχικής σημασίας χαρακτηριστικά καυσίμου για την αποτελεσματική καύση στο λέβητα.

  .Διαβάστε περισσότερα....

  Δείτε τα προϊόντα μας...
 • Οι μπρικέτες ξύλου είναι 100% φυσικό προϊόν και χάρη στην λιγνίνη που περιέχει το ξύλο και απελευθερώνεται κατά την συμπίεση η μπρικέτα γίνεται συμπαγής και στερεή χωρίς να χρειάζεται πρόσθετα συγκολλητικά μέσα.

  Oι μπρικέτες αποτελούν την εναλλακτική λύση για μία σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον θέρμανση. Οι μπρικέτες γίνονται υπό υψηλή πίεση, δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες και χημικά πρόσθετα , δηλαδή είναι ένα ανανεώσιμο οικολογικό και ανεξάντλητο βιοκαύσιμο που δε ρυπαίνει το περιβάλλον.

  Οι μπρικέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για καυσόξυλα χωρίς την χρήση άλλης θερμαντικής πηγής καθώς έχουν ευρεία εφαρμογή, συμβατικά και ενεργειακά τζάκια, ξυλολέβητες, ξυλοσομπες , σόμπες – λέβητες καθώς και σε ξυλόφούρνους αρτοποιίας.Διαβάστε περισσότερα....

  Δείτε τα προϊόντα μας...

 • Είδη σόμπας και ποια η διαφορά μεταξύ τους;

  Σόμπα τύπου αέρα: Παραγωγή ζεστού αέρα στον χώρο μέσω «βεβιασμένης κυκλοφορίας». Λειτουργεί όπως πχ ένα air-condition.

  Διαβάστε περισσότερα....

  Σόμπα τύπου υδραυλική (hydro): Η σόμπα hydro παράγει αέρα & έχει την δυνατότητα σύνδεσης και με το δίκτυο της υδραυλικής εγκατάστασης-θερμαντικά σώματα.

  Διαβάστε περισσότερα....

  Σόμπα καναλάτη ή καναλιζάτη: λειτουργεί όπως ακριβός και η αερόθερμη αλλά έχει επιπλέον εξόδους "κανάλια" για μεταφορά ζεστού αέρα σε άλλους χώρους με αγωγό.

  Δείτε έδω την γκάμα μας από Σόμπες πέλλετ.
 • Με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης η πιο οικονομική λύση για μονοκατοικίες ή μικρές πολυκατοικίες ,χωρίς μεγάλες μετατροπές στην εγκατάστασή μας , είναι η αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα πέλλετ.

  Το μοναδικό εξάρτημα που αλλάζει είναι ο καυστήρας, χωρίς να αλλάξετε τίποτα από την παλιά σας εγκατάσταση. Το μόνο που χρειάζεται έξτρα ,είναι ένα σιλό για τροφοδότηση του καυστήρα με pellet.

  Δείτε έδω την γκάμα μας από Καυστήρες πέλλετ.

Πως λείτουργει μια σόμπα πέλλετ υδραυλική (HYDRO)

Οι σόμπες πέλλετ καλοριφέρ ή σόμπες λέβητες πέλλετ ή σόμπες πέλλετ νερού διαφοροποιούνται  ως προς τη λειτουργία τους συγκριτικά με τις σόμπες πέλλετ αέρα καθώς δεν παράγουν ζεστό αέρα προκειμένου να θερμανθεί ο χώρος που επιθυμούμε αλλά χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζεστού νερού το οποίο κατόπιν εγχέεται στα σώματα καλοριφέρ ή γενικότερα στο δίκτυο που έχουμε επιλέξει.


Οι σόμπες πέλλετ καλοριφέρ ενώνονται με το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σας και με τα καλοριφέρ σας και μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας σαν μια Σόμπα.

Έτσι μία σόμπα καλοριφέρ ζεσταίνει όλο το σπίτι και παράγει ζεστό νερό για κάθε χρήση, τροφοδοτεί το δίκτυο θέρμανσης χρησιμοποιώντας τις ίδιες σωληνώσεις και σώματα.

Σημειώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης από απόσταση με κινητό τηλέφωνο ή μόντεμ στέλνοντας σήμα για τον προγραμματισμό της θέρμανσης. Οι σόμπες pellet καλοριφέρ προτείνονται για διαμερίσματα και μεζονέτες χωρίς καμία παρέμβαση στα υπάρχοντα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Αρχή λειτουργία σόμπας πέλλετ καλοριφέρ

Η αρχή λειτουργίας των σομπών καλοριφέρ βασίζεται στην καύση pellet, με απόλυτα αυτοματοποιημένο τρόπο, ζεσταίνει νερό για τα σώματα που στη συνέχεια στέλνεται με τη βοήθεια κυκλοφορητή.

Ο καπνός της καύσης διαχειρίζεται από μια ηλεκτρονική πλακέτα που επιβλέπει όλη τη λειτουργία της σόμπας, με στόχο την κατανάλωση με υψηλή απόδοση.

SOMPA HYDRO

1) Εξαγωγή ζεστού νερού
2) Επιστροφή ζεστού νερού
3) Έξοδος καπνών
4) Διπλός ανταλλάκτης