ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΕΡΙ ΠΕΛΛΕΤ

 • Τι είναι το πέλλετ (wood pellet); Το πέλλετ ξύλου είναι στερεό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται σαν καύσιμο υλικό, έχει κυλινδρική μορφή και είναι ιδιαίτερα συμπαγές. Ανήκει στη κατηγορία των στερεών καυσίμων (βιοκάυσιμα) και παράγεται από προϊόντα επεξεργασίας ξύλου π.χ. πριονίδια. Το pellet έχει σαν χαρακτηριστικό την χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία (περίπου 10%) και έτσι κατά την καύσή του παρέχει πολύ υψηλή απόδοση.

  Η αναλογία μεταξύ των δύο προαναφερόμενων τύπων καυσίμου είναι: 1kg πετρελαίου = 2kg pellets.

  Διαβάστε περισσότερα....

 • Ας υποθέσουμε οτι για την θέρμανση του σπιτιού σας θα καταναλώνατε 1000 λτ πετρέλαιο , με το πέλλετ θα καταναλώσετε περίπου 2000 κιλά.

  Για να υπολογίσουμε τώρα το κόστος , υπολογίστε οτι αν αγοράζετε για παράδειγμα το πέλλετ 0,30€ το κιλό και με 1,00€ το λίτρο το πετρέλαιο τότε στα 1000 λίτρα πετρέλαιο δηλαδή θα πληρώνατε 1000 Ευρώ ενώ για αντίστοιχη θέρμανση με το πέλλετ μόλις 600 Ευρώ!!!.

  Κέρδος μεγαλύτερο απο 40% και σε περιπτώσεις επαγγελματίων που καίνε κίνησης το όφελος είναι +55%!Διαβάστε περισσότερα....

  Δείτε τα προϊόντα μας...
 • Η ποιότητα των πέλλετ ξύλου είναι αποφασιστικής σημασίας για την αποδοτική & απροβλημάτιστη λειτουργία ενός λέβητα ή σόμπας pellet.

  Ιδιαίτερα στην περίπτωση οικιακών καταναλωτών, είναι απαραίτητη η χρήση μόνο πιστοποιημένων ποιοτικά pellets, τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους.

  Σημαντικά κριτήρια ποιότητας, όπως είναι π.χ. η χαμηλή περιεκτικότητα σε τέφρα και σκόνη (θρύμματα), το υψηλό σημείο τήξεως τέφρας κ.λπ. είναι πρωταρχικής σημασίας χαρακτηριστικά καυσίμου για την αποτελεσματική καύση στο λέβητα.

  .Διαβάστε περισσότερα....

  Δείτε τα προϊόντα μας...
 • Οι μπρικέτες ξύλου είναι 100% φυσικό προϊόν και χάρη στην λιγνίνη που περιέχει το ξύλο και απελευθερώνεται κατά την συμπίεση η μπρικέτα γίνεται συμπαγής και στερεή χωρίς να χρειάζεται πρόσθετα συγκολλητικά μέσα.

  Oι μπρικέτες αποτελούν την εναλλακτική λύση για μία σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον θέρμανση. Οι μπρικέτες γίνονται υπό υψηλή πίεση, δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες και χημικά πρόσθετα , δηλαδή είναι ένα ανανεώσιμο οικολογικό και ανεξάντλητο βιοκαύσιμο που δε ρυπαίνει το περιβάλλον.

  Οι μπρικέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για καυσόξυλα χωρίς την χρήση άλλης θερμαντικής πηγής καθώς έχουν ευρεία εφαρμογή, συμβατικά και ενεργειακά τζάκια, ξυλολέβητες, ξυλοσομπες , σόμπες – λέβητες καθώς και σε ξυλόφούρνους αρτοποιίας.Διαβάστε περισσότερα....

  Δείτε τα προϊόντα μας...

 • Είδη σόμπας και ποια η διαφορά μεταξύ τους;

  Σόμπα τύπου αέρα: Παραγωγή ζεστού αέρα στον χώρο μέσω «βεβιασμένης κυκλοφορίας». Λειτουργεί όπως πχ ένα air-condition.

  Διαβάστε περισσότερα....

  Σόμπα τύπου υδραυλική (hydro): Η σόμπα hydro παράγει αέρα & έχει την δυνατότητα σύνδεσης και με το δίκτυο της υδραυλικής εγκατάστασης-θερμαντικά σώματα.

  Διαβάστε περισσότερα....

  Σόμπα καναλάτη ή καναλιζάτη: λειτουργεί όπως ακριβός και η αερόθερμη αλλά έχει επιπλέον εξόδους "κανάλια" για μεταφορά ζεστού αέρα σε άλλους χώρους με αγωγό.

  Δείτε έδω την γκάμα μας από Σόμπες πέλλετ.
 • Με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης η πιο οικονομική λύση για μονοκατοικίες ή μικρές πολυκατοικίες ,χωρίς μεγάλες μετατροπές στην εγκατάστασή μας , είναι η αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα πέλλετ.

  Το μοναδικό εξάρτημα που αλλάζει είναι ο καυστήρας, χωρίς να αλλάξετε τίποτα από την παλιά σας εγκατάσταση. Το μόνο που χρειάζεται έξτρα ,είναι ένα σιλό για τροφοδότηση του καυστήρα με pellet.

  Δείτε έδω την γκάμα μας από Καυστήρες πέλλετ.

Τι είναι η μπρικέτα (briquette);

Οι μπριγκέτες ξύλου είναι 100% φυσικό προϊόν και χάρη στην λιννίνη που περιέχει το ξύλο και απελευθερώνεται κατά την συμπίεση η μπρικέτα γίνεται συμπαγής και στερεή χωρίς να χρειάζεται πρόσθετα συγκολλητικά μέσα.

 

μπρικέτες αποτελούν την εναλλακτική λύση για μία σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον θέρμανση. Οι μπρικέτες γίνονται υπό υψηλή πίεση, δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες και χημικά πρόσθετα , δηλαδή είναι ένα ανανεώσιμο οικολογικό και ανεξάντλητο βιοκαύσιμο που δε ρυπαίνει το περιβάλλον.
Πλεονεκτήματα:

 • Έχουν εύκολη αποθήκευση καθώς είναι συσκευασμένες σε αεροστεγή πακέτα που βοηθάνε την τοποθέτηση τους σε οποιοδήποτε μέρος (δίπλα στο τζάκι , στο μπαλκόνι κλπ)
 • Δεν ρυπαίνουν τον χώρο αποθήκευσης καθώς δεν έχουν λάσπες, χώματα, υγρασία κλπ
 • Είναι καθαρό υλικό και δεν αφήνει στάχτη ( 5 φορές λιγότερη στάχτη από το ξύλο)
 • Έχει 4 – 6 φορές λιγότερη υγρασία από το ξύλο
 • Έχει μεγάλη θερμογόνο δύναμη, 1 kg μπρικέτας = 2-3 kg ξύλα
 • Έχει βαθμό απόδοσης 90+ %
 • Δεν πετάνε σπίθες αποφεύγοντας περαιτέρω ζημιές στον χώρο
 • Η θαλπωρή και η αίσθηση της φωτιάς είναι ίδια με αυτή του ξύλου.
 • Οι μπρικέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για καυσόξυλα καθώς μπορούν να καλύψουν οικολογικά και πλήρως τις ανάγκες σε θέρμανση ενός μέσου σπιτιού    χωρίς την χρήση άλλης θερμαντικής πηγής καθώς έχουν ευρεία εφαρμογή (συμβατικά και ενεργειακά τζάκι, ξυλολέβητες, ξυλοσομπες , σόμπες – λέβητες καθώς και σε ξυλόφούρνους αρτοποιίας)

mpriketa08mpriketa10

Τι κερδίζω για το περιβάλλον:

 • Οι μπρικέτες όπως και το πελλετ έχουν μηδενικό ισοζύγιο CO έτσι καίγοντας μπρικέτες αποτρέπουμε την απελευθέρωση CO στην ατμόσφαιρα
 • Είναι καύσιμο ανακυκλώσιμο δηλαδή παράγεται κάθε χρόνο από τα αγροτικά κατάλοιπα, καλλιέργειες και απορριφθείσα βιομάζα.

Το ξύλο είναι πιο φθηνό από την μπρικέτα:

 • Το να θεωρούμε ότι, επειδή το ξύλο είναι περίπου 50% πιο φθηνό από την μπρικέτα είναι και πιο οικονομικό καύσιμο, είναι λάθος
 • Η μπρικέτα έχει 60% μεγαλύτερη θερμική δύναμη από το ξύλο σε σύγκριση ενός κιλού ΔΙΑΦΟΡΑ +60%
 • Επίσης ένα σύστημα λέβητα ξύλου επιτυγχάνει μέγιστο βαθμό απόδοσης 80% ενώ με μπρικετας 90%+

Ασφάλεια:

Με την συνεχή χρήση προϊόντων βιομάζας αποφεύγουμε εντελώς την περίπτωση ανάφλεξης της καμινάδας καθώς τα στερεά καύσιμα δεν περιέχουν επικίνδυνες ρητίνες που μπορεί να προσκολληθούν στα τοιχώματα της καπνοδόχου και να προκαλέσουν αναφλέξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε πυρκαγιά! Με τα στερεά καύσιμα δεν είναι απαραίτητη η επίπονη και απαιτητική εργασία καθαρισμού της καπνοδόχου.
Με την χρήση στερεών καυσίμων μπορούμε να είμαστε ήσυχοι για την πυρασφάλεια του σπιτιού γιατί οι μπρικέτες δεν σπινθηρίζουν ούτε σκάνε λόγω της εξασφαλισμένα χαμηλής υγρασίας (8%). Έτσι ο ύπνος κοντά στο τζάκι αλλά και το ακριβό χαλί του σαλονιού δεν κινδυνεύουν από δυσάρεστες εκπλήξεις!

mpriketa04mpriketa austrias

Video τρόπου χρήσης Μπρικέτας: