ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΕΡΙ ΠΕΛΛΕΤ

 • Τι είναι το πέλλετ (wood pellet); Το πέλλετ ξύλου είναι στερεό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται σαν καύσιμο υλικό, έχει κυλινδρική μορφή και είναι ιδιαίτερα συμπαγές. Ανήκει στη κατηγορία των στερεών καυσίμων (βιοκάυσιμα) και παράγεται από προϊόντα επεξεργασίας ξύλου π.χ. πριονίδια. Το pellet έχει σαν χαρακτηριστικό την χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία (περίπου 10%) και έτσι κατά την καύσή του παρέχει πολύ υψηλή απόδοση.

  Η αναλογία μεταξύ των δύο προαναφερόμενων τύπων καυσίμου είναι: 1kg πετρελαίου = 2kg pellets.

  Διαβάστε περισσότερα....

 • Ας υποθέσουμε οτι για την θέρμανση του σπιτιού σας θα καταναλώνατε 1000 λτ πετρέλαιο , με το πέλλετ θα καταναλώσετε περίπου 2000 κιλά.

  Για να υπολογίσουμε τώρα το κόστος , υπολογίστε οτι αν αγοράζετε για παράδειγμα το πέλλετ 0,30€ το κιλό και με 1,00€ το λίτρο το πετρέλαιο τότε στα 1000 λίτρα πετρέλαιο δηλαδή θα πληρώνατε 1000 Ευρώ ενώ για αντίστοιχη θέρμανση με το πέλλετ μόλις 600 Ευρώ!!!.

  Κέρδος μεγαλύτερο απο 40% και σε περιπτώσεις επαγγελματίων που καίνε κίνησης το όφελος είναι +55%!Διαβάστε περισσότερα....

  Δείτε τα προϊόντα μας...
 • Η ποιότητα των πέλλετ ξύλου είναι αποφασιστικής σημασίας για την αποδοτική & απροβλημάτιστη λειτουργία ενός λέβητα ή σόμπας pellet.

  Ιδιαίτερα στην περίπτωση οικιακών καταναλωτών, είναι απαραίτητη η χρήση μόνο πιστοποιημένων ποιοτικά pellets, τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους.

  Σημαντικά κριτήρια ποιότητας, όπως είναι π.χ. η χαμηλή περιεκτικότητα σε τέφρα και σκόνη (θρύμματα), το υψηλό σημείο τήξεως τέφρας κ.λπ. είναι πρωταρχικής σημασίας χαρακτηριστικά καυσίμου για την αποτελεσματική καύση στο λέβητα.

  .Διαβάστε περισσότερα....

  Δείτε τα προϊόντα μας...
 • Οι μπρικέτες ξύλου είναι 100% φυσικό προϊόν και χάρη στην λιγνίνη που περιέχει το ξύλο και απελευθερώνεται κατά την συμπίεση η μπρικέτα γίνεται συμπαγής και στερεή χωρίς να χρειάζεται πρόσθετα συγκολλητικά μέσα.

  Oι μπρικέτες αποτελούν την εναλλακτική λύση για μία σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον θέρμανση. Οι μπρικέτες γίνονται υπό υψηλή πίεση, δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες και χημικά πρόσθετα , δηλαδή είναι ένα ανανεώσιμο οικολογικό και ανεξάντλητο βιοκαύσιμο που δε ρυπαίνει το περιβάλλον.

  Οι μπρικέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για καυσόξυλα χωρίς την χρήση άλλης θερμαντικής πηγής καθώς έχουν ευρεία εφαρμογή, συμβατικά και ενεργειακά τζάκια, ξυλολέβητες, ξυλοσομπες , σόμπες – λέβητες καθώς και σε ξυλόφούρνους αρτοποιίας.Διαβάστε περισσότερα....

  Δείτε τα προϊόντα μας...

 • Είδη σόμπας και ποια η διαφορά μεταξύ τους;

  Σόμπα τύπου αέρα: Παραγωγή ζεστού αέρα στον χώρο μέσω «βεβιασμένης κυκλοφορίας». Λειτουργεί όπως πχ ένα air-condition.

  Διαβάστε περισσότερα....

  Σόμπα τύπου υδραυλική (hydro): Η σόμπα hydro παράγει αέρα & έχει την δυνατότητα σύνδεσης και με το δίκτυο της υδραυλικής εγκατάστασης-θερμαντικά σώματα.

  Διαβάστε περισσότερα....

  Σόμπα καναλάτη ή καναλιζάτη: λειτουργεί όπως ακριβός και η αερόθερμη αλλά έχει επιπλέον εξόδους "κανάλια" για μεταφορά ζεστού αέρα σε άλλους χώρους με αγωγό.

  Δείτε έδω την γκάμα μας από Σόμπες πέλλετ.
 • Με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης η πιο οικονομική λύση για μονοκατοικίες ή μικρές πολυκατοικίες ,χωρίς μεγάλες μετατροπές στην εγκατάστασή μας , είναι η αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα πέλλετ.

  Το μοναδικό εξάρτημα που αλλάζει είναι ο καυστήρας, χωρίς να αλλάξετε τίποτα από την παλιά σας εγκατάσταση. Το μόνο που χρειάζεται έξτρα ,είναι ένα σιλό για τροφοδότηση του καυστήρα με pellet.

  Δείτε έδω την γκάμα μας από Καυστήρες πέλλετ.

Πως λείτουργει μια σόμπα πέλλετ αερόθερμη

Εν συντομία, οι σόμπες πέλλετ αέρα ή αερόθερμες σόμπες πέλλετ, καίγοντας πέλλετ, παράγουν θερμό αέρα ο  οποίος διαχέεται στο χώρο που θέλουμε να θερμάνουμε. Αναλόγως του μοντέλου το οποίο έχουμε εγκαταστήσει και των ρυθμίσεων που έχουμε κάνει στη σόμπα μας, καλύπτονται και τα αντίστοιχα τετραγωνικά.


Έτσι από τις περσίδες που έχει η σόμπα πέλλετ αέρα, όπως και φαίνεται και στο παρακάτω σχεδιάγραμμα, «βγαίνει» ο ζεστός άερας και θερμαίνεται ο χώρος στον οποίο έχει τοποθετηθεί η συσκευή.
Αναλυτικότερα για τις αερόθερμες σόμπες πέλλετ:
Οι αερόθερμες σόμπες πέλλετ είναι μικρές και καλαίσθητες συσκευές καύσης που μπορούν να τοποθετηθούν σε εσωτερικό χώρο και χρειάζονται μοναχά μια μικρού μεγέθους και μήκους καμινάδα για να λειτουργήσουν.
Συνήθως στο επάνω μέρος της σόμπας υπάρχει μια δεξαμενή όπου είναι αποθηκευμένα τα pellet, τα οποία μέσω ενός επικλινούς διαδρόμου πέφτουν, ελεγχόμενα από έναν ειδικό μηχανισμό, στο πιατάκι καύσης. Το πιατάκι όπου γίνεται η καύση, είναι από τα πράγματα που μπορεί να διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία.
Κατόπιν, τα πέλλετ ανάβουν με την βοήθεια μιας ηλεκτρικής αντίστασης που υπάρχει στο χώρο καύσης και η φλόγα δυναμώνει και διατηρείται με την λειτουργία ενός ανεμιστήρα ο οποίος εξάγει τα καυσαέρια προς την καμινάδα. Τα αέρια της καύσης περνούν μέσα από μία σειρά από διαδρομές στο εσωτερικό της σόμπας, η πολυπλοκότητα των οποίων μπορεί να διαφέρει από εργοστάσιο σε εργοστάσιο, με σκοπό να εναποτεθεί όση παραπάνω από την θερμοκρασία της καύσης στα εσωτερικά τοιχώματα της σόμπας είναι δυνατό. Τα τοιχώματα αυτά, τα οποία είναι κενά, είναι συνδεδεμένα με έναν ανεμιστήρα ο οποίος προωθεί αέρα μέσα σε αυτά και οποίος αέρας αφού θερμανθεί βγαίνει από την Σόμπα από ειδικές γρίλιες.


Σε κάποιες Αερόθερμες Σόμπες Πέλλετ υπάρχουν παραπάνω από μία έξοδοι θερμού αέρα (σόμπα με κανάλια-canal), οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να διοχετευθεί αέρας και σε άλλους χώρους πέρα από τον χώρο που βρίσκεται η Σόμπα. Το ποσοστό της θερμότητας της καύσης που απορροφάται από τα τοιχώματα της Σόμπας και μεταδίδεται μέσω του θερμού αέρα στον χώρο είναι και η απόδοση της.

Βασικά πλεονεκτήματα αερόθερμης σόμπας πέλλετ:

 • Μέση κατανάλωση 1 κιλό πέλλετ ανά ώρα (0,30-0,35€).

 • Καλύπτουν άνετα 60-100τμ.

 • Ιδανική λύση για διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα, καφέ-μπαρ κτλ.

 • Η εγκατάσταση είναι πολύ εύκολη & γρήγορη.

 • Πολύ καθαρό & εύκολο στην λειτουργία του (πλήρες αυτοματοποιημένη λειτουργία & με τηλεχειρηστήριο).

 • Καμία σχέση με ξυλόσομπες.


Δείτε τα μέρη από τα οποία αποτελείται μία σόμπα πέλλετ αέρα:

PelletAera

Α. Ρεζερβουάρ Καυσίμου Pellet
B. Κοχλίας Τροφοδοσίας Pellet
C. Μοτέρ
D. Δοχείο Καύσης
E. Ηλεκτρική Αντίσταση
F. Βεντιλατέρ Εξαγωγής Καπνού
G. Εξαγωγή Καπνού
H. Πάνω περσίδα πρόσοψης αέρα θέρμανσης
I. Κάτω περσίδα πρόσοψης άερα θέρμανσης
L. Εξόδος αέρα Θερμοκρασίας για επικείμενο χώρο
M. Οθόνη