Τι είναι η μπρικέτα (briquette);

Οι μπριγκέτες ξύλου είναι 100% φυσικό προϊόν και χάρη στην λιννίνη που περιέχει το ξύλο και απελευθερώνεται κατά την συμπίεση η μπρικέτα γίνεται συμπαγής και στερεή χωρίς να χρειάζεται πρόσθετα συγκολλητικά μέσα.

Πως λείτουργει μια σόμπα πέλλετ αερόθερμη

Εν συντομία, οι σόμπες πέλλετ αέρα ή αερόθερμες σόμπες πέλλετ, καίγοντας πέλλετ, παράγουν θερμό αέρα ο οποίος διαχέεται στο χώρο που θέλουμε να θερμάνουμε. Αναλόγως του μοντέλου το οποίο έχουμε εγκαταστήσει και των ρυθμίσεων που έχουμε κάνει στη σόμπα μας, καλύπτονται και τα αντίστοιχα τετραγωνικά.

Πως λείτουργει μια σόμπα πέλλετ υδραυλική (HYDRO)

Οι σόμπες πέλλετ καλοριφέρ ή σόμπες λέβητες πέλλετ ή σόμπες πέλλετ νερού διαφοροποιούνται  ως προς τη λειτουργία τους συγκριτικά με τις σόμπες πέλλετ αέρα καθώς δεν παράγουν ζεστό αέρα προκειμένου να θερμανθεί ο χώρος που επιθυμούμε αλλά χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζεστού νερού το οποίο κατόπιν εγχέεται στα σώματα καλοριφέρ ή γενικότερα στο δίκτυο που έχουμε επιλέξει.

Μάθε για τη θέρμανση με pellet

Η θέρμανση είναι πλέον ένα από τα βασικότερα έξοδα των νοικοκυριών αλλά και των επαγγελματικών χώρων στην Ελλάδα. Πέρα από τις παραδοσιακές μεθόδους  θέρμανσης(πετρέλαιο, και ηλεκτρική ενέργεια) υπάρχουν στην αγορά νέες μορφές όπως το πέλλετ

Κατηγορίες ποιότητας των πέλλετ ξύλου:

Η ποιότητα των πέλλετ ξύλου είναι αποφασιστικής σημασίας για την αποδοτική λειτουργία ενός λέβητα βιομάζας ο οποίος λειτουργεί με καύσιμο pellet.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το πέλλετ (wood pellet);

Το πέλλετ ξύλου είναι στερεό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται σαν καύσιμο υλικό, έχει κυλινδρική μορφή και είναι ιδιαίτερα συμπαγές. Ανήκει στη κατηγορία των στερεών καυσίμων (βιοκάυσιμα) και παράγεται από προϊόντα επεξεργασίας ξύλου π.χ. πριονίδια. Το pellet έχει σαν χαρακτηριστικό την χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία (περίπου 10%) και έτσι κατά την καύσή του παρέχει πολύ υψηλή απόδοση.

Πέλλετ σε φούρνους αρτοποιείων

Αλλαγή καυστήρα πετρελαίου σε αρτοκλίβανο

Με την καύση πέλλετ, ο αρτοποιός μπορεί να περιορίσει το λειτουργικό του κόστος σε βαθμό εντυπωσιακό!

Αλλαγή του καυστήρα πετρελαίου σε κυκλοθερμικούς , σωληνωτούς και χτιστούς φούρνους με καυστήρα πέλλετ για οικονομία  +50%

Εγκατάσταση σόμπας πέλλετ

Αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση σόμπας πέλλετ & καμινάδας

Η εγκατάσταση σόμπας & καμινάδας γίνεται αρκετά γρήγορα (συνήθως 1-2 ώρες το πολύ) και καθαρά καθώς χρειάζεται μόνο 1 μικρή διάτρηση στον τοίχο διατομής φ80 για την καμινάδα.

Εγγύηση σόμπας πέλλετ

Όλα τα προϊόντα έχουν προσεκτικά δοκιμαστεί και έχουν  περίοδο εγγύησης  24 μηνών από την ημερομηνία αγοράς του προϊόντος.

Πέλλετ σε λέβητα πετρελαίου

Μετατροπή σε καυστήρα πέλλετ

Γενικά
Με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης η πιο οικονομική λύση για μονοκατοικίες ή μικρές πολυκατοικίες ,χωρίς μετατροπές στην εγκατάστασή μας , είναι η αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα πέλλετ.

Πώς θα διαλέξω το είδος θέρμανσης που με συμφέρει (2014)

Δεκάδες αναλύσεις έχουν γραφτεί σε μια προσπάθεια να απαντηθεί το ερώτημα «ποιο καύσιμο είναι πιο οικονομικό» με το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να είναι απογοητευτικό: ο καταναλωτής δέχεται καταιγισμό πληροφοριών, οι οποίες συχνά είναι ανακριβείς, με συνέπεια να… μπερδεύεται χωρίς να έχει λάβει απάντηση στο αρχικό ερώτημα.

Chania Pellets & άλλα χρήσιμα weblinks:

Facebook

Youtube channel

 

Μοιράσου το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn