Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το πέλλετ (wood pellet);

Το πέλλετ ξύλου είναι στερεό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται σαν καύσιμο υλικό, έχει κυλινδρική μορφή και είναι ιδιαίτερα συμπαγές. Ανήκει στη κατηγορία των στερεών καυσίμων (βιοκάυσιμα) και παράγεται από προϊόντα επεξεργασίας ξύλου π.χ. πριονίδια. Το pellet έχει σαν χαρακτηριστικό την χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία (περίπου 10%) και έτσι κατά την καύσή του παρέχει πολύ υψηλή απόδοση.

 

Ποια η θερμογόνος απόδοση του pellet σε σχέση με το πετρέλαιο;

Η αναλογία μεταξύ των δύο προαναφερόμενων τύπων καυσίμου είναι:
1kg πετρελαίου = 2kg pellets

Πόσα ήδη σόμπας υπάρχουν και ποια η διαφορά μεταξύ τους;

Σόμπα τύπου αέρα: Παραγωγή ζεστού αέρα στον χώρο μέσω «βεβιασμένης κυκλοφορίας». Λειτουργεί όπως ένα air-condition ή ένας ανεμιστήρας.

Σόμπα τύπου υδραυλική (hydro): Η σόμπα τύπου hydro παράγει αέρα (μικρότερη ποσότητα σε σχέση με την στόφα αέρα) αλλά έχει την δυνατότητα σύνδεσης και με το δίκτυο της υδραυλικής εγκατάστασης-θερμαντικά σώματα.

Ποια διαφορά υπάρχει ανάμεσα σε ένα σύστημα στερεών καυσίμων και σε ένα σύστημα πετρελαίου;

Οι διαφορές οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν την απόφαση μετάβασης σε ένα σύστημα στερεών καυσίμων είναι η συχνότερη τροφοδοσία της εγκατάστασης με καύσιμο υλικό.

Πως επιλέγω έναν λέβητα στερεών καυσίμων;

Κατά την απόφαση αγοράς ενός λέβητα στερεών καυσίμων πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρακάτω παράγοντες:
1) Τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντος (αυτόματη έναυση, ονομαστική απόδοση 91% και άνω, τεχνολογία πυρόλυσης, μεγάλος θάλαμος φόρτωσης καυσίμου, αυτόματο σύστημα εξαγωγής στάχτης, αυτόματο έλεγχο δοσολογίας καυσίμου)
2) Πιστοποίηση ονομαστικού βαθμού απόδοσης λέβητα.
3) Χρονική εγγύηση προϊόντος.
4) After sale service αντιπροσώπου (service, απόθεμα ανταλλακτικών, τεχνική βοήθεια κ.τ.λ.)
5) Χώρα κατασκευής προϊόντος.

Να επιλέξω σόμπα ή λέβητα;

Αυτό εξαρτάται ξεκάθαρα από το τις ανάγκες του κάθε καταναλωτή. Πρέπει να τονίσουμε ότι ο λέβητας καλύπτει διαφορετικές ανάγκες από μια σόμπα. Ο λέβητας αποτελεί μια πιο «ολοκληρωμένη» λύση χωρίς να απαιτείται κανένας συμβιβασμός στην άνεση και στην ευκολία χρήσης. Οι σόμπες κατά κύριο λόγο καλύπτουν τις ανάγκες ενιαίων χώρων και μεγάλων δωματίων ενώ «υπερτερούν» στο κόστος απόκτησης τους σε σχέση με τον λέβητα.

 

θερμανση με πελλετ , ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ

Μοιράσου το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn